2010. március 24., szerda

.tk domain név

A .tk domain név ingyenesen regisztrálható és jól is néz ki egy www.valami.tk cím, de
az ingyenes változat itt csak címátirányításra használható, a DNS beállításokért sajnos fizteni kell.
Akkor jó használni, ha van egy meglévő weblapod egy aldomaines címen és azt el szeretnéd érni egy egyszerűbb www.sajatoldalam.tk címen.

Kattints a képre a .tk regisztrációhoz:



1. Az Enter your URL here.. mezőbe írd be a mostani címét a weblaodnak: http://...
2. Kattints a Next gombra!
3. Add meg a .tk domaint amire "átnevezed"
4. Add meg a biztonsági kódot
5. Az Anonymous alatt katt a Confirm-re ha nem szeretnél további adatokat megadni, vagy a Next-re kattints ahol megadod az e-mail címed és még regisztrálhatsz .tk domaineket.

A fölső soron a menüben katt a TK-it! -re, majd kattints a Download TK-it! gombra,
ezzel le tudsz tölteni egy mini alkalmazást amivel hosszú webcímeket rögtön a böngésződből át tudsz nevezni egy .tk domaines címre és később ezzel a rövid címmel tudsz rá hivatkozni. Ez nagyon jó link rövidítésre is, illetve könnyen megjegyezhető webcímek létrehozására.

A TK-it! letölthető közvetlenül innen:

Katt a képre, majd a Download gombra!


E-mail címet is létre lehet hozni, ha a baloldali menüben a TK Mailias menüt választod, azon belül pedig a TK Mailias Settings-et.
Add meg a kívánt e-mail címet: nev@domain.tk majd a nyíl után add meg hogy hova továbbítsa a tk-s email címedre érkező leveleket. Ezután katt a Create new gombra.
Azaz már kell egy meglévő e-mail címednek lenni, amihez itt léztehozol egy tk-s email címet amit meg tudsz adni másoknak hogy oda küldjenek levelet, de az a meglévő e-mail fiókodban (freemail, gmail, citromail, yahoo, stb.) fog landolni.
Ilyen formában a .TK-s e-mail címdre csak levelet tudsz fogadni, de arról küldeni nem.

7 megjegyzés:

  1. A DNS már ingyen használható a .tk domainnél, teszteltem és működik is a dolog, így olyan, mintha fizetős domain lenne.

    VálaszTörlés
  2. A dot.tk ingyenes domain szolgáltatásáról részletes leírás a DNS szolgáltatásról és minden egyébről.

    http://ingyendomain.tk/

    VálaszTörlés
  3. hát nekem küldtek egy emailt hogy kevés a látogató, így fizessek ha továbbra is fent szeretném tartani. Erről ennyit.

    VálaszTörlés
  4. igen.. raadas torlik, ha nincs meg a napi latogatod...

    VálaszTörlés
  5. Nem csak akkor törlik ha nincs meg a napi látogatód, letöltöttem és lefordítottam az Altalános Szerződési Feltételeiket (ÁSZF) fenntartják a jogot hogy bármikor indoklás nélkül töröljenek bármit. Egy lapomat akkor törölték mikor elérte a havi 2000 látogatót, ugyanakkor egy "Üdvözöllek" lap még mindig fenn van gondoskodok hogy a 90 nap/ 25 látogatás meg legyen ezt ha okosan használod weget + felataütemező megoldja. Bármely konkurencia bejelentésére megakasztják a lapot. Csak az regisztráljon akinek 1-7 hónapig elegendő ha a honlap él. Persze az ÁFSZ-ben benne van a pornó , cigi stb tiltva , de ha megveszed a domaint akkor semmi se baj. Ez egy holland cég alapból, hosszú távon nem szabad rá számítani, Az átirányított domainek-et a google nem indexeli és utálja ha a domaint átirányítod egy névszerverre az műlödik. MINDEN ELŐZETES ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL bármikor kirúghatnak. A CO.CC-t a google egy nap alatt letiltotta az indexből ez 8 milla honlap volt. (tbprogi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem írtad, hogy milyen weblapot üzemeltettél. Sem azt, hogy pontosan mit nem szeret a google. Itt is, de más domain végződésnél is lehet a névszerverüket használni és ip címre irányítani. Szoval ez nem nevezhető tk specifikus problémának. Saját weboldalnak használom eddig a tk végződésű domain címet, eddig nem voltak gondjaim. Igaz annyira nem is látogatott. De egy nagyon látogatott sem törlik ok nélkül.

      Törlés